top of page

 

PERRY

 

Pasma: lurcher

Spol: samček

Barva: bela in rjava

Višina: 60 cm (še raste)
Datum rojstva: 1. januar 2023

Perry-2.jpg

Perry ima za seboj težko mladost. V zavetišče Star Rescue je prišel zelo utrujen in prestrašen. Seveda je bila njegova globoka prizadetost posledica grobega odnosa, s katerim se je srečeval od svojega rojstva. Živel je v velikem pomanjkanju hrane pri irskih Romih (t. i. gypsies), ki so z njim ravnali nadvse agresivno.

 

A v zatočišču se je Perry ponovno »rodil« in pokazal izjemno odpornost, kar je svojevrstna vrlina lurcherjev.

 

Perry je kljub svoji preteklosti dobrodušen, uravnotežen pes s pozitivno dušo. Še vedno verjame, da so ljudje vredni zaupanja. Je premišljen, ljubeč in prijazen mladenič.

 

Živi pri začasni družini, kjer so trije majhni otroci, eden je celo novorojenček; Perry se obnaša kot "pasja varuška". Izjemno je skrben do otrok, zelo nežen in zaščitniški. Vedno jih ima na očeh, prvi priteče, če kateri od njih zajoka. Ko ni z otroki v hiši, je pa z družinsko mačko, ki je ponavadi zelo zahtevna in tudi precej čemerna do hišnih psov, vendar je postala Perryjeva najboljša prijateljica – zagotovo zaradi njegovega prisrčnega obnašanja.

 

Obožuje sprehode in večino časa preživi v vohanju. Rad se igra tako s pasjimi prijatelji kot sam z igračkami na vrtu ... Nato pa se utrujen uleže na mehko, da malo počiva.

 

Kljub mladosti kaže zelo opazne refleksivne sposobnosti in zelo dobro sposobnost prilagajanja svoje vznemirjenosti glede na situacijo in sogovornike.

Zelo lepo hodi na povodcu. Pusti se voditi in je zelo občutljiv na neverbalno govorico in znake, ki jih prejme prek povodca od svojega vodnika. Ne vleče.

 

Pri začasni družini se je naučil rutine sprehodov in sobne čistoče. Spoštuje hišni red in rutino. Z drugimi družinskimi psi je ustrežljiv, spoštljiv do stvari in njihovega osebnega prostora. Zna najti način, kako se razumeti z vsemi.

 

Zaradi svoje dobrodušnosti in družabnosti ima v soseščini tudi veliko pasjih prijateljev.

 

Z mačkami je miroljuben, saj jih prepozna in obravnava kot socialne partnerje. Ob primernem začetnem uvajanju bo lahko živel z domačo mucko.

 

Zanj je resnično primerna družina, kjer so majhni otroci, pa tudi drugi psi ali mačke. Resnično je pravi družinski pes.

Prevoz v Slovenijo možen v prvi polovici decembra 2023.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Srčkan in ljubek
En kup mladičkov
lurcher PERRY
Perry-adozione-levrieri-greyhound-1-e1698935678978
Perry-adozione-levrieri-greyhound-6
Perry-adozione-levrieri-greyhound-5
Perry-adozione-levrieri-greyhound-1-1
Perry-adozione-levrieri-greyhound-2
Perry-adozione-levrieri-greyhound-3
bottom of page