top of page

 

LAOISE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: modra

Višina: 67 cm
Datum rojstva: 16. maj 2013

Laoise-2.jpg

Laoise je nežna hrtja gospa, s težkim življenjem za sabo. Najprej so jo izkoriščali za dirke, nato pa še za razplod. Vse življenje je bila navajena discipline; morala je znati uporabljati glavo in srce, da je preživela. Najprej je morala dosegati vrhunske rezultate na dirkah in nato biti dobra pasja mama.

 

Dolga leta je bila sposobna izjemne vzdržljivosti in samodiscipline, kljub temu pa bistvo njene občutljive in prijazne duše ni nikoli usahnilo. Bila je neverjetno močna; nikoli ni opustila upanja, da bo slej ko prej napočil čas, ko bo tudi ona lahko uživala življenje z dobrimi ljudmi.

 

In ta trenutek je ljubka hrtica končno dočakala.

 

Laoise je občutljiva in ljubeča psička. Je trdnega značaja in obdarjena je z notranjim ravnovesjem.

 

Iz podatkov, ki jih imamo o njeni preteklosti, vemo, da je bila ljubeča, skrbna mati, sposobna dati mladičkom prave pasje nauke z veliko mero potrpežljivosti.

 

Je umirjenega in razmišljujočega temperamenta. Dobro zna obvladovati svoje vzburjenje, glede na različne situacije. Do ljudi je zaupljiva in odprta tudi za pridobivanje novih znanj. Šele zdaj ji je dano občutiti, kako zelo je ljubkovanje in božanje prijetno, zato trenutke pozornosti močno ceni.

Živi pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem Star Rescue, in se obnaša kot popolna hišna dama. Spoštuje opremo v stanovanju in pravila domačega življenja. Videti je, da dobro prenaša samoto. Izkušnje, ki jih je pridobila kot mama mnogim pasjim mladičkom, se kažejo tudi v njenem lepem odnosu do človeških "mladičev", saj je do otrok potrpežljiva, zaščitniška in nežna.

Tudi na sprehodu se zna obvladovati in se zanaša na svojega vodnika. Čeprav je navdušena nad zunanjo okolico, na povodcu ne vleče, ohranja umirjeno hojo. Zelo rada voha in raziskuje, do pred kratkim zanjo povsem, neznani svet. S prirojeno vljudnostjo ves čas išče odobravanje svojega vodnika, s katerim venomer ohranja očesni stik.

 

Do psov drugih pasem pristopa na vljuden način in spoštuje pravila pasjega bontona. Dobro se razume tako s samci kot samicami, je lepo socializirana in se je sposobna umiriti tudi po vznemirljivih situacijah. V družbi spodbuja interakcijo na pozitiven način. Lahko živi tudi z majhnimi kužki, saj ima do njih primeren odnos.

 

Obožuje vožnjo z avtomobilom, veseli se novih krajev in prijetnih dogodivščin.

Lahko živi kot edinka ali v družbi drugih psov.

 

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici aprila 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica LAOISE
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-4
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-7
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-6
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-3
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-5
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-1
Laoise-adozione-levrieri-greyhound-2
bottom of page