SHELLY

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: modra tigrasta

Višina: 66 cm
Datum rojstva: 8. junij 2019

Shelly-2.jpg

Shelly je očarljiva dama, elegantnih potez, čudovitega tigrasto modrega pregrinjala in globokega, zelo izrazitega pogleda, ki seže naravnost v srce.

 

Deklica je občutljive narave in prijaznega, rahlo zadržanega vedenja. Do tujcev in neznanih situacij je previdna in sramežljiva, kar je značilno za hrte, ki so živeli v kletki s kratkimi izhodi za trening in obiski dirkališč, niso pa še nikoli občutili empatije človeka, ki bi bil pripravljen poskrbeti za njihove potrebe in bi jim omogočili normalno življenje hišnega ljubljenčka.

 

Zato potrebuje predvsem čas, da spozna in sprejme nove izkušnje, zvoke, predmete in ljudi. Ko ji to omogočimo, se njena obotavljanja postopoma razblinijo in hrtica se odpre doživetjem, obdarjena z radovednostjo in močno motivacijo, da tesno sodeluje svojim človekom.

 

Shelly si namreč želi globoko povezanost z izbranim človekom, hrepeni po spoštovanju in sprejetosti ter išče zanesljivega, pomirjujočega in zanimivega vodnika. Ko ob sebi začuti spoštljive in umirjene ljudi, jim počasi zaupa in se jim preda. Njeni največji odliki sta namreč prirojena radovednost in velika želja po zaupanju.

 

Je skromna ter v čustvenih izrazih in pobudah lepo premišljena, do ljudi pa izbirčna, saj rada preveri, ali ima oseba pred njo miroljubne namene in primeren pristop.

 

Jasno je torej, da si je treba njeno zaupanje pridobiti. A ljudje, ki si to upajo in prodrejo v njeno srce, kot darilo prejmejo popolno predanost.

Z neznanimi ljudmi pa je sramežljiva in zadržana, saj ne ve, ali jim je moč zaupati. Če čuti, da oseba nima empatije in se ob njej ne počuti varno, se lahko povsem zapre, ne želi si komunikacije in raje počaka na osebo, s katero bo čutila povezanost in sočutje. Prepustila se ji bo in uživala v nežnostih in predanosti. Tudi sama je izredno nežna in senzibilna.

 

S psi pravilno komunicira in se po nekajminutnem opazovanju rahločutno in graciozno vključi v skupinsko dinamiko. Zelo spoštuje osebni prostor, čas in stvari drugih psov. Pasji bonton dobro obvlada; vedno zelo pazi, da se z vsemi razume, ne glede na pasmo in velikost. Zato lahko živi tudi z majhnimi kužki.

 

Shelly je varovanka zavetišča Deel Animal Rescue na Irskem, je pa vseeno vajena bivanja v stanovanju.

 

Na povodcu je vljudna, išče pogled in podporo vodnika, od katerega pričakuje zaščito in sodelovanje. Če se počuti varno, se z veseljem preda radovednosti in raziskovanju.

 

Lahko živi v mestnem okolju, saj je mestni hrup ne moti, le zaščititi jo moramo pred tujci, ki se ji želijo približati in božati. Prosite jih, da se ne pogovarjajo z njo, saj jo to bega in plaši.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku novembra 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica SHELLY
Shelly-adozione-levriero-greyhound-14
Shelly-adozione-levriero-greyhound-9
Shelly-adozione-levriero-greyhound-7
Shelly-adozione-levriero-greyhound-1
Shelly-adozione-levriero-greyhound-5
Shelly-adozione-levriero-greyhound-11
Shelly-adozione-levriero-greyhound-2
Shelly-adozione-levriero-greyhound-13
Shelly-adozione-levriero-greyhound-10
Shelly-adozione-levriero-greyhound-12
Shelly-adozione-levriero-greyhound-4
Shelly-adozione-levriero-greyhound-8-e1663663724765
Shelly-adozione-levriero-greyhound-3
Shelly-adozione-levriero-greyhound-6