top of page

 

SMUDGE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 72 cm
Datum rojstva: 14. september 2021

smudge_09.webp

Še en črni biser se je pojavil na obzorju! Dih jemajoče lepa, a ne le to… ima tudi neizmerno očarljiv značaj.

 

Smudge je zelo samozavestna, vendar ne gospodovalna, greyhoundica. Ima lepo izoblikovano močno osebnost, ki se kaže v zaupanju in naklonjenosti že ob prvem srečanju z njo. Prav nič ni prestrašena, zato tudi tuje ljudi sprejema z dobrosrčno družabnostjo. Ne odklanja novih izkušenj, prav nasprotno, sprejema jih z zaupanjem, da bodo prijetne in zanimive.

 

Usmerjena je v vzpostavljanje trdnega in globokega odnosa s človekom, ki temelji na vzajemnosti. Smudge potrebuje možnost, da se izrazi, hkrati pa je zelo pozorna, da razume in izpolni pričakovanja ljudi, ki so ji pomembni. Zelo si želi doseči partnerstvo in dobro vzdušje z izbrano skupino ljudi, pri čemer se ne odreka svoji samostojnosti.

 

Všeč so ji odločni, odprti ljudje, ki znajo jasno in razumljivo komunicirati in so hkrati sposobni graditi odnos na mirni in varni osnovi. S takimi osebami Smudge razvije takojšnjo povezavo, polno in globoko, kar izpopolni njeno celotno večplastno osebnost.

Je tipična greyhoundica, zelo inteligentna, ki takoj razume, kdaj ima opravka s človekom, ki dobro obvladuje svoja čustva in zna suvereno nastopati. Z njim takoj sklene prijateljstvo in mu da priložnost, da postane njen zaveznik in prijatelj. Če pa človek nima takih lastnosti, pa Smudge uporabi svoj dar, da ga sprejme iz nuje (greyi so zelo dobri v tem) oz. se prilagodi situaciji in najde kompromis med tem, kar si želi in kar ji življenje dejansko ponuja.

Pri hoji na povodcu kaže dobro sposobnost samokontrole in uravnavanja vznemirjenosti, vseeno pa pričakuje varnega in stabilnega vodnika, ki jo zna voditi brez omahovanja in negotovosti ter ji daje stalen ritem gibanja in smeri. V prisotnosti takega vodnika daje Smudge vse od sebe, zaupa mu in se popolnoma ujame z njim in njegovim korakom. Previdno udejanji, kar ji je nakazano, in z lahkoto sledi različnim zaporedjem hitrosti, smeri ali postankov. Če pa je oseba neodločna in nejasna, se zdi, kakor da Smudge pravi: "V redu, če ne boš ti, pa bom jaz sama izbrala smer hoje in hitrost." Obenem pa ostaja pripravljena predati vodstvo takoj, ko človek ponovno dokaže, da je sposoben vodenja.

 

V družbi drugih psov je primernega vedenja, pri čemer spoštuje njihov osebni prostor in stvari.

 

Rada se vozi z avtomobilom; dobro se bo znašla tudi v mestnem okolju. Živi lahko kot pasja edinka ali v družbi več psov.

 

Smudge je hrtica z močnim značajem, katerega ne skriva. Zna biti ljubeča in zna dajati in sprejemati spoštovanje.

 

Je izredna in ponosna življenjska sopotnica, ki se, potem ko je okusila grenko trpljenje dirkalnega sveta, ni pustila ustrahovati ali poteptati ter je ohranila svoje visoko dostojanstvo čutečega bitja.

 

Smudge je varovanka zavetišča Limerick Animal Welfare.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica SMUDGE
smudge_grey_01
smudge_grey_14
smudge_grey_11
smudge_grey_07
smudge_grey_12
smudge_grey_13
smudge_grey_10
smudge_grey_08
smudge_grey_06
smudge_grey_05
smudge_grey_02
smudge_grey_09
smudge_grey_04
smudge_grey_03
bottom of page