THORMUND

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: modra tigrasta

Višina: 74 cm
Datum rojstva: 9. junij 2021

Tormund-10.webp

Thormund je čudovit visok, vitek hrtji princ, elegantne drže in čudovitega modro tigrastega plaščka, ki kar sije v njegovem globokem pogledu. Verjemite, vsakemu pade v oči.

 

A fant si tako želi, da bi bil neviden, rad bi imel le človeka, ki bi mu lahko zaupal z zaprtimi očmi in se nanj zanesel – v zahvalo bi se mu popolnoma predal. Thormund je namreč plašen in dokaj nesamozavesten hrt.

 

V sebi nosi srce mladeniča, ki hlepi po življenju, hoče eksperimentirati in se prepustiti lahkotni igri, a kaj, ko se tako zelo boji ljudi. Bolečino, ki so mu jo prizadeli grobijani, je izkusil premnogokrat.

 

Zato se oklepa svoje preudarnosti in pri vsakem srečanju z ljudmi in novostmi odreagira zadržano in previdno. A ker je njegova čustvena inteligenca visoka in je močno senzibilen, hitro prestreže razpoloženje in mentalno stanje osebe pred seboj, ne glede na to, ali deluje pomirjujoče ali ne.

 

Na srečo ni izgubil zaupanja v ljudi, zato hrepeni po človeku, pri katerem se bo počutil zaščitenega, varnega in res razumljenega.

 

Ko spozna novo osebo, jo tako natančno opazuje, na varni razdalji preučuje njeno vedenje, nato pa počasi zbere pogum in se ji korak po korak približuje, krajša razdaljo in končno preizkusi "zanesljivost" človeka pred seboj. Če je oseba do njega vljudna, mirna, samozavestna in empatična, ga to pomirja in mu pomaga krepiti samozavest. Prav to sedaj doživlja pri začasni irski družini, ki sodeluje z zavetiščem Deel Animal Rescue, in bo zanj skrbela do odhoda z Irske.

Hitro si zapomni ljudi, prvo srečanje z njimi in se prilagaja situaciji. Če mu je v spominu ostal pozitiven občutek in mu je oseba vzbudila zaupanje, je pri naslednjih srečanjih manj obotavljiv in hitreje premaga začetni strah.

 

Zato je pomembno, da mu damo dovolj časa, smo do njega potrpežljivi, nežni in spoštljivi. A to je pot, na katero se splača stopiti, kajti ko enkrat pridobite njegovo zaupanje, vam Thormund izrazi popolno predanost in globoka vez prijateljstva in zaupanja je vzpostavljena.

 

Začasna družina opaža postopen napredek, kar mu bo zagotovo pomagalo tudi pri vzpostavljanju odnosa z njegovo bodočo stalno družino. Ko je sam doma ali ga nihče ne gleda, se fantič že razposajeno igra. In lepo ga je videti, kako sproščeno spi na svoji veliki blazini. Pusti se božati in uživa ​​v stiku, božanju in ročni masaži.

 

Z ženskami je bolj sproščen kot z moškimi, vseeno pa odločilna razlika ni toliko v spolu osebe, temveč v njenem pristopu in odnosu. Bolj ko je oseba mirna in empatična, primernega pristopa, bolj se Thormund počuti varnega in sprejetega.

 

Doma spoštuje opremo in pravila urbanega življenja. Predvidljive in že osvojene rutine v vsakdanjem življenju mu zelo pomagajo in ga pomirjajo. Hitro se je naučil rutine sprehodov s povodcem. Stres mu namreč povzročajo ljudje in ne okolje, zato v neznanem okolju in pri srečanjih z drugimi psi ne kaže nelagodja.

 

Lepo hodi na povodcu, pri tem pa občasno s pogledom spremlja svojega vodnika, saj mu njegova potrditev veliko pomeni. Brez težav in z dobršno mero sodelovanja spreminja smer in hitrost hoje. Tu pa tam ga lahko nenadne situacije vznemirijo ali prestrašijo; v takih primerih ga mirna in varna prisotnost izbranega človeka zelo pomirja. Bolje se počuti tudi v paru z drugim uravnoteženim psom.

 

Pri vzpostavljanju prijetnega odnosa do drugih psov mu pomaga njegova družabna narava in prirojena radovednost. Vedno je zelo pozoren na vse, kar se dogaja okoli njega – pa ne le zato, ker mora paziti na razne »pasti« in nevarnosti, ampak tudi zato, ker v sebi nosi veliko željo po spoznavanju in odkrivanju sveta.

 

Do psov je dobrosrčen, zato vedno najde način, kako svoje potrebe uskladiti s tujimi. Vljuden je tako do hrtov kot do psov drugih pasem, ne glede na njihov spol in velikost. Sobiva lahko tudi s kužni nižje rasti.

 

Ker dobro prenaša osamljenost, lahko živi tudi kot pasji edinec.

 

Rad potuje in se vozi z avtomobilom.

 

Thormund potrebuje potrpežljive in empatične ljudi, ki so mu pripravljeni dati dovolj časa, da premosti vse prepreke in strahove. Mora se počutiti varnega in ljubljenega. Da bo to občutil, lahko traja kar nekaj časa; izkusiti mora čim več novih dogodivščin, zanimivih situacij in nepričakovanih srečanj z ljudmi .... Prisotnost uravnoteženega, umirjenega in dobro socializiranega hrta ali psa mu bo v veliko pomoč.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku novembra 2022.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
Thormund
Sam doma
greyhound THORMUND
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-05-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-10-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-11-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-12-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-07-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-09-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-03-1
Tormund-greyhound-adozione-pet-levrieri-06-1