PISTACHO

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: siva, resasta

Ocenjeno leto starosti: 2014

Pistacho1a.jpg

Pistacho je čudovit galgo z resasto dlako, ki ga je zavetišču BaasGalgo prodal sam galguero. Dolga leta so z njim grdo delali, nato pa so ga zavrgli, ker ni bil več primeren za lov; to je žalostna realnost hrtov v Španiji. K sreči je sedaj na varnem in čaka, da najde svojo družino za vedno.

 

Je miren, družaben in ljubek pes, ki kljub trpki preteklosti ne kaže strahu; osem let, preživetih z galguerom, je dolga doba, vseeno pa je Pistachu uspelo ohraniti poseben značaj, ne izgubiti zaupanja v človeka in upanja v boljše življenje. Ni opustil sanj, da najde družino, ki se bo neminljivo zaljubila vanj in mu zagotavljala naklonjenost, toplino, mehko posteljo in okusno hrano. Povrnil jim bo z zaupanjem in večno predanostjo.

 

Na povodcu je lepo vodljiv, v zavetišču pa je do vseh psov družaben in sproščen. Zaradi njegovega milega, nežnega in umirjenega značaja je še posebej primeren za družine z otroki.

 

Srečal se je tudi z mucami; do njih ni pokazal nestrpnosti, zato menimo, da bo ob primernem začetnem uvajanju lahko živel tudi z njimi.

 

Negativen je na vse mediteranske bolezni (vključno z leishmaniozo in srčno glisto). Naj Pistacho pri svoji novi družini čim prej pozabi na kruto preteklost!

Prevoz v Slovenijo možen v začetku februarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Z mucami
galgo PISTACHO
Pistacho3-e1667989757309
Pistachoi2
Pistacho1