top of page

OTTO

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: slonokoščena

Višina: 68 cm

Ocenjena starost: 2 leti

otto_galgo_05.webp

Otto je biser narave, njegova lepota, lepo oblikovana postava in elegantno vedenje so dih jemajoči.

V zavetišče BaasGalgo je prišel pred nekaj tedni po prošnji za pomoč Centra za zaščito živali v Madridu (rešili so ga po koncu lovske sezone, medtem ko je taval po ulicah), da bi ga čim prej sprejeli. Potreboval je zdravniško pomoč, ker je imel raztrganino na tački z znatno okužbo. Zahvaljujoč pravočasnemu posredovanju prostovoljcev in prejeti zdravniški oskrbi, je čudoviti Otto zdaj ozdravljen. Zaveda se, da bo njegovo novo življenje temeljilo na ljubezni in spoštovanju; življenje, ki bo končno brez trpljenja in izkoriščanja.

Otto je klasičen moški galgo, nežen in zelo ljubek; ima veliko željo, da bi se počutil ljubljenega in upoštevanega, hkrati pa je diskreten in sprva nekoliko zadržan, nato pa se samozavestno prepusti naklonjenosti.

V ogradi je družaben; zelo dobro se razume tako s samci ter samicami in celo z majhnimi kužki, saj je vedno prijazen in primernega vedenja.

Na sprehodu je sprva neodločen, vendar se hitro umiri in nato mirno hodi na povodcu – brez vlečenja. Zanaša se na izbranega človeka.

Pri preizkusu z mucami ni pokazal znakov napadalnosti, zato menimo, da bo lahko živel z domačimi mačkami, seveda ob primernem začetnem uvajanju vseh na skupno življenje.

Super bi bilo, da bi Otto dobil prijazno družino z otroki, da bi živel v ne preveč urbaniziranem okolju in morda imel celo še enega psa, ki bi mu lahko nudil oporo. Družini, ki ga bo sprejela medse in dojela veličino njegovega bitja, bo poplačal z neskončno ljubeznijo in hvaležnostjo.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

galgo OTTO
otto_galgo_08
otto_1
otto_galgo_07
otto_galgo_06
otto_galgo_04
otto_galgo_01
otto_galgo_03
otto_galgo_02
bottom of page