top of page

 

CARABOA

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: črna

Višina: 70 cm
Datum rojstva: 6. oktober 2019

Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-19.jpg

Ob Carabou preprosto ne moremo ostati ravnodušni.

 

Očarljivi nasmeh na gobčku, oči, ki sijejo od veselja, in navdušenje, s katerim se približuje svetu, vse to v trenutku osvoji vsakega.

 

Caraboa je hvalnica življenju – življenju, ki mu je do zdaj dalo tako malo, a se ga je naučil ceniti v skoraj  neznatnih drobcih. V zgolj slutnji svetlobe v globoki temi, v kateri je živel, a ta ni vplivala na njegovo radovedno, veselo in ljubečo naravo.

 

Ohranil je globoko vero v človeka; bližino novih ljudi sprejema kot dragoceno darilo, saj to zanj pomeni pozornost in skrb, možnost pridobivanja novih izkušenj in odkrivanja vsega skrivnostnega, pomeni živeti, raziskovati neznane kraje in uživati v vsem, kar je pred njim.

 

Zanj je veliko in lepo zadovoljstvo, da lahko vsak dan izkoristi najbolj prijetne vidike življenja.

 

Navdušujejo ga nasmejani, prijazni ljudje nežnega in rahločutnega značaja; z njimi se takoj ujame, kot bi jih poznal že od nekdaj. Hitro vzpostavi spontan in naraven odnos ter nas očara s svojo naravo. V trenutku je pred nami veličastni srčni izbranec, spontan in nedolžen, prav zato, ker še sam ne ve, da s svojim pogledom in bližino lomi srca vseh, ki imajo čast, da se z njim družijo.

 

Neverjetno rad ima ljudi, zato ga ne motijo niti večje skupine ljudi. Ponavadi mu vsi namenjajo pozornost in božanje, nad čimer je zelo navdušen. Globoko ceni prijeten, prijazen in nežen telesni stik, božanje in praskanje, predvsem za ušeski in nad repom (to so njegove najljubše nežne točke, pri katerih kar cmoka in stoka od zadovoljstva).

Caraboa je radoveden greyhound, odprt za nove izkušnje, ki se v veselem pričakovanju pojavljajo pred njim kar same od sebe. Je vesel in vitalen kuža, vseeno pa je sposoben dobro prilagajati svoje reakcije, jih dozirati glede na situacijo in sobesednika. Zato ni nikoli vsiljiv ali neprimernega vedenja.

 

Zaradi svoje dobrodušnosti bo odličen življenjski sopotnik otrok. Najbolj obožuje mladostnike, morda zato, ker se zdijo po starosti bolj podobni njegovemu značaju ali pa zato, ker so tudi oni sami vedoželjni, polni energije in življenjskega veselja.

 

Na sprehodu je vedno povezan s svojim vodnikom, prek povodca hitro zaznava njegove komunikacijske signale. Če je povodec napet, to nemudoma opazi, upočasni, posluša navodila in se samozavestno prepusti vodenju.

 

Zaradi svojega dobrodušnega in ustrežljivega značaja dobro shaja z vsemi psi; spoštuje njihove potrebe in osebni prostor.

 

Drugim psom se ne izogiba, vedno je pripravljen na igrivo druženje, pri tem pa pravilno prepozna signale drugih kosmatincev, sprejema njihovo morebitno nepripravljenost do sodelovanja ali željo po umiku. V takih primerih se nato tudi sam raje umakne.

 

Zaradi svojega uravnoteženega in zrelega značaja je sposoben živeti kot edinec, saj se zna spopasti z osamljenostjo. Hkrati pa lahko sobiva tudi z drugimi psi.

 

Obožuje vožnjo z avtomobilom, saj jo dojema kot sredstvo za spoznavanje novih krajev in dogodivščin.

 

Caraboa je odličen pes, zanesljiv družabnik, miren in uravnotežen, a hkrati tudi navdušen nad življenjem in sposoben osvojiti vsakega s svojim »sončnim nasmehom«.

 

Je varovanec zavetišča Galway SPCA na Irskem.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound CARABOA
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-8
Caraboa-19
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-20
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-2
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-21
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-18
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-6
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-17
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-4
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-16
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-5
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-13
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-3
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-15
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-1-e1683612357359
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-14
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-12
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-9
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-11
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-10
Caraboa-adozione-levrieri-greyhound-7
bottom of page